KonfirmationDa du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.

Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt - nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.

Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

 

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelse i pastoratet foregår i konfirmandstuen i Flade. Når du ”går til præst”, lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål og alt det, der virkelig betyder noget; om kærlighed, om venner, om at være ked af det, men også om hvad der sker, når man dør.

Vi læser, løser opgaver, ser film, osv. Vi skal også til konfirmandtræf sammen med en masse andre konfirmander

fra området, og vi skal på en dagsudflugt med vores eget hold.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i et antal gudstjenester op til din konfirmation.

 

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationen går præst og konfirmander ind i kirken sammen.

Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den bænk, hvor din familie sidder.


Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor alle konfirmanderne sammen med menigheden siger trosbekendelsen i kor. Herefter siger præsten hver enkelt konfirmands navn, konfirmanden knæler og bliver velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.

Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen. Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.